Under lördagen har Mariestads Sverigedemokrater deltagit i den sedvanliga distriktsstämman för SD Skaraborg där ny distriktsstyrelse, valberedning och landsdagarombud ska väljas för de kommande två åren.

Efter att distriktsordförande Josef Fransson öppnat mötet tog vår inbjudna gäst Fredrik Lindahl, riksdagsledamot tillika distriktsordförande i Stockholms län, kommandot som mötesordförande för distriktsstämman.

Josef Fransson redogjorde för distriktets aktiviteter under valåret och presenterade även våra framgångar ute i kommunerna där vi gått framåt med drygt 20 mandat sedan valet 2018. Håkan Lösnitz, som även tjänstgjorde som biträdande mötessekreterare under hela distriktsstämman, redovisade allt det vi har uppnått i regionspolitiken, både innan och efter valet under de gångna två år som har förlupit.

Den kanske mest uppmärksammade tilldragelsen med denna distriktsstämman var förstås att efter fem trogna år vid rodret, lämnade Josef Fransson över den skaraborgska klubban till Tobias Andersson, något den avgående ordföranden gjorde med glädje och entusiasm över hur Sverigedemokraterna Skaraborgs verksamhet kommer fortsätta utvecklas med Tobias.
Vid val av övriga poster till styrelsen blev Pontus Ragnarsson omvald som ledamot och Gudrun Sjöberg upphöjdes från suppleant till ledamot och representerar i praktiken både Mariestad och Gullspång i Skaraborgs partistyrelse. Sedermera blev Joakim Wahlström invald till Skaraborgs valberedning.

 

Sverigedemokraterna Skaraborgs styrelse 2023-2025:

Ordförande:
Tobias Andersson

Vice ordförande:
Åse Nicklasson

Andre vice ordförande:
Ove Berlin

Ledamöter:
Gudrun Sjöberg
Jimmy Friberg
Jonas Larsson
Josef Fransson
Karina Särndahl
Nina Terenziani
Pontus Ragnarsson
Roger Persson

Suppleanter:
Pontus Boby
Niclas Olofsson
Johan Sundling
Stig Norberg
Björn Sundman

Landsdagarombud:
Jonas Larsson
Josef Fransson
Nina Terenziani
Ove Berlin
Pontus Ragnarsson
Åse Nicklasson
Karina Särndahl (ersättare)
Jimmy Friberg (ersättare)
Therese Steise (ersättare)

 

Som tidigare konstaterat ser Sverige, Skaraborg och Mariestad ut att gå mot en ljusare framtid.

Och vi från Mariestads styrelse blickar framåt med hänförelse och spänning för hur Tobias kommer leda och vidareutveckla vårt partidistrikt som idag, baserat på valresultatet, är landets sjätte mest Sverigevänligaste distrikt och vi ska nog se till att ta oss ännu längre upp på listan!